Kendők, sálak, függőség

Sziasztok, Eszter vagyok, kendőfüggő.

Télen- nyáron tele van a város árusokkal, vásárokkal, kirakodókkal, ahol (nem tudom miért), én szinte csak a kendőárusokat látom. Zombi módra, előre nyújtott kézzel, mindenen átvágtatva nyomulok a stand felé, hogy lecsapjak az újabb áldozatomra. Hogy van már hasonló? Ja, hogy ugyanilyenem is van, egy-két apró különbséggel? Vagy elsőre talán kicsit giccsesnek látszik a préda? Sebaj, a problémákat átugrom és megszerzem amit akarok.


Még régen (réges-régen) kamaszkoromban elég extrémen öltözködtem. Legalábbis a mai szememmel nézve. Na, nem voltam tele piercinggel, nem lógott ki semmim sehonnan és hatalmas fültágító sem volt a fülemben, de nem volt egyszerű a "stílusom". Már akkor is szerettem a kendőket, amiből volt egy a fejemen, egy a csuklómon, egy a táskámon és egy nagyobb a nadrágom fölött szoknyaként a csípőm körül megkötve. Botrányos volt. Anyu nem volt olyan boldog tőle, de nem szidott érte, engedte hogy kifejezzem magam. Később szerencsére lekerült mindenhonnan ez a kiegészítő, és a nyakamba költözött. És lássatok csodát!!! Így sokkal csinosabb lettem. Kevésbé vagyok fiús, és látszik a hajam is. (Anyu megnyugvására)
Elkezdtem gyűjteni a kendőket, sálakat. Amerre jártam, amerre kirándultunk, mindenhol vettem egyet emlékbe. Mára kb 200 darab van belőle, ha nem számolom a kisebb darabokat. Majdnem mindegyiket hordom, főleg ősztől tavaszig. Minden évszakra van választék. Tavasszal a virágos, lepkés mintákat választom, nyárra van többféle tengerészcsíkos, ősszel jobban szeretem a narancs-barna-zöld színkombinációkat, télre pedig vannak vastag anyagú, mindenféle színű sáljaim (amik kombinálhatók a sapkáimmal, kesztyűimmel).


Vannak olyan színek vagy párosítások, amikről nem gondoltam, hogy passzolnának hozzám. Nincsen például narancssárga ruhám (sem nadrág, sem szoknya, sem felső, sem egyberuha). Nem mintha nem kedvelném ezt a színt, éppen ellenkezőleg, nagyon is vidámnak tartom, de nem érzem magam jól egy ilyen színű ruhában. Ezért is volt meglepetés, amikor vásároltam egy olyan kendőt, ami narancs-kék-zöld színekben pompázik. Kicsit furcsák így együtt, de meglepően szépek egy fehér felsővel. Van egy másik kendőm, ami fekete, és apró virágok vannak rajta. Magamtól nem biztos hogy megvettem volna, kicsit talán giccsesnek találtam volna, de mivel ajándékba kaptam, gondoltam, felveszem. Nagyon meglepett, hogy jól éreztem magam benne, szinte táncra perdültem az örömtől. Könnyen variálható a többi kiegészítőmmel, és csupa fekete ruhával is nagyon elegáns. Mindkét kendő kellemes meglepetést szerzett. 


Néhány napja éppen az Állatkórházban lévő kiskutyámtól tartottunk haza D.-vel, amikor elsétáltunk egy kendőárus mellett. Mivel más dolgok miatt is nagyon el voltam keseredve, ezért D. meglepett egy gyönyörű királykék árnyalatú kendőcsodával. Igencsak le volt akciózva, és mint már említettem, van még emellett vagy 200 másik, de nagyon-nagyon jól esett ez a gesztus. Az apró pici figyelmességek mindig boldoggá tesznek (és szerencsére D.-nek mindig van valami a tarsolyában, ha fel kell engem vidítani). 


Van egy kendőm, ami már nagyon régóta megvan. Most 2015-öt írunk, és ezt 2005 karácsonyán kaptam. Pécsre jártam egyetemre, és I., akit a gólyatáborban ismertem meg, meglepett egy csodálatosan szép kék-világoskék-púderrózsaszín-pink árnyalatú kendővel. Gyakran sálként használom, mert olyan anyaga van, ami télen is megállja a helyét. Nagyon szeretem. 10 év alatt semmit nem fakult a színe, és amikor viselem, mindig I.-re gondolok, és a kedves, figyelmes természetére. 
Tudom, hogy nem jó szokás a gyűjtögetés, és hogy valószínűleg 4-5 kendővel is kiegészíthetném a ruhatáramat, de mindegyik annyira a szívemhez nőtt, hogy kincsként tárolom őket egy hatalmas fonott ládában. Így, hogy együtt van az összes színárnyalat, valódi kincsesládám van, amiből egy-egy rossz napon is elő tudok húzni valamit, ami rögtön visszavisz arra a helyre és abba az időbe, amikor boldogan választottam ki egy újabb kendőt a kis társai közé.

Neked is van olyan kiegészítőd, amit szenvedélyesen gyűjtesz?



Címkék: