Muris mulatósok

Egyik meleg nyári este ismét együtt volt a család. Meccs ment a tévében, közösen fagyiztunk, dinnyézgettünk, mikor éppen vége lett az első félidőnek. És akkor elindult az őrület. Ki gondolta volna, hogy egy ártatlan csatornaváltás meglepetéseket tartogathat? 


D. és a legjobb cimborája, O. imádják a mulatós zenéket. Mivel mindketten igazi falusiak, ezért így szocializálódtak. Míg nálunk a sváb faluban főleg sramli zene szólt az utcabálok alkalmával, addig náluk 0-24-ben szólt a mulatós muzsika. Tavaly, amikor D. születésnapját ünnepeltük, a srácok becsületesen koccintgattak. Mivel kerti parti volt, ezért szólt a zene is. O. rendesen felpörgött a mulatós zenére, majdhogynem táncra perdült, kívülről fújta a dalszövegeket. D. ugyanígy van vele. Imádom, hogy mindig tudja Jolly és Kis Grofo új számainak minden sorát, mindig van kedve ismertetni velem ezeket a csodákat. Ha nem is rajongok ezen úriemberek munkásságáért, D.-nek sikerült elérnie, hogy elismerjem, valóban képesek jókedvre deríteni. Persze a közös nyaralásunk alatt Siófokon kétszer is sikerült mulatós aláfestésre gyalogolni, és az a vicc, hogy tök véletlenül alakult így. Esténként olykor még bulizunk is a "nézését meg a járását"-ra, meg a "jön a Jolly hazafelé"-re. Néha azon kapom magam, hogy a dalszövegek is mennek fejből.

Ezen a fent említett estén is nagyon jó kedvünk lett, mikor D. átkapcsolt a mulatós csatornára. Elképedve hallottam, hogy minden egyes számnak tudja a szövegét, első látásra felismeri az előadókat és megfelelő háttérinfókkal is tud szolgálni. Nagyon nevettünk, ahogyan felsorolta az általunk soha nem ismert énekesek nevét, és legismertebb dalaikat, mert valljuk be, egy 27 éves sráctól nem pont erre számítanánk. Ha rajtunk múlik, az ilyen csatornák biztosan nem lennének a kínálatban, de D. mellett ez elképzelhetetlen. Van, amikor annyira rápörög egy-egy újdonságra, hogy rögtön fel kell hívnia az unokaöccsét, vagy O.-t, hogy megossza velük az örömét. (olyan sem fordult még nagyon elő, hogy O.-nak ez valóban újdonság lett volna, hiszen ő is igyekszik lépést tartani a korral-és a mulatós sikerekkel) Emellett persze minketten első szóra pakolnak homokzsákokat az áradások idején, és szívesen őrködnek éjszaka a gáton is. Mert falun ez is szokás. Szerencsére. Akár nótázgatva is dolgozhatnak, sose fogynak ki az "aranyesőből"....

Neked van kedvenc mulatós zenés emléked?




Címkék: