Kulisszatitkok bizalmasan - avagy az érem másik oldala - 2. rész

Amikor az ember barátnője terhes lesz, az sok változást sejtet. Ő az első közeli barátnőm, aki állapotos, így csak nagyjából tudtam, hogy mire lehet számítani az első hónapokban. Voltak tippjeim, ötleteim és volt néhány dolog, amiben már az elején teljesen biztos voltam. Gyere és kukkants be újra a kulisszák mögé!

A múltkor arról írtam ITT, hogy F barátnőm nagy fába vágta a fejszéjét és hagyta magát bebabásítani. Miután elmondta nekem hogy végre sikerült a babaprojekt, nagyon izgatott voltam. Imádtam hallgatni a kis történeteit, amikben nagyokat hadonászva és összevissza hangsúllyal mesélte el, hogy mit szólt az ő és T anyukája a leendő unokához, illetve hogy hogyan mondták el a hírt a külföldön élő apukájának. Nagyon viccesen mesélte el a sztorikat, hiszen F-ről tudni kell, hogy nem egy tipikus áhitatos anyukát mintáz a stílusa. Elég nagy öniróniával, és igen jó humorral viseli a saját kis dolgait, vagány és különc. 

Éveknek tűnt az az idő, amíg a titoktartási fogadalmam tartott, közben persze titokban sugdolóztunk egymással ha senki nem volt éppen a közelünkben. A munkahelyünkön egyelőre még nem akarta beharangozni a jó hírt, amikor pedig már nyilvános lett a dolog, szinte fellélegeztünk. F nagyon cuki volt, ahogyan a nadrágjain és felsőin minden nap megmérte szemmércével, hogy nőtt-e már a hasa, és vajon ebből vagy abból a szögből nézve kiszúrja-e bárki a pocakot. Persze az elején még igen nehéz lett volna bármit is kiszúrni, azonban viszonylag hamar nagy változások álltak be. F-nek sok olyan pulóvere van, ami nem teljesen testhez álló, de azokban is kerekedett a hasa rendesen. Röviddel ezután már muszáj volt beszerezni kismamanadrágokat és felsőket is.




Szegény tökéletes példája volt a terhesség elején folyamatosan fennálló hányingernek. Reggelenként sokszor imádkozott a buszon, hogy ne üljön mellé egy parfümös üveg vagy egy vödör vodka ember képében, mert a reggeli kakaó már felfelé kapaszkodott a gondolatától is. Találgattuk, hogy vajon kisfiú lesz vagy kislány, és amikor nem tudtuk abból eldönteni hogy F az édes vagy a fűszeres ízt kívánja jobban, hát utánajártunk a kínai horoszkóp és mindenféle idióta babona szerint. Nagyjából ugyanannyian fogadtunk mindkét nemre. 

Amikor F elment nőgyógyászhoz, hogy kiderítse hivatalosan is, hogy ki rejtőzik a pocakjában, rögtön felhívott az eredménnyel. Sírt. De egy perccel később én is. Közölte, hogy ketten vannak odabent. Azt hiszem hasonlót éreztem, mint ő, hiszen a meglepetés és a döbbenet érzése másodpercenként váltakozott bennünk, de persze csak az ő hasában motoszkált két kis poronty. Őt illette a kétségbeesés érzésének teljes birtoklása. Hirtelen eszembe jutott az összes előnye annak ha fiú lesz és annak is ha lány mind a kettő, és két pityergés között nagyokat nevettünk a hihetetlen helyzeten. Mire a babák már láthatóan nagyok lettek az ultrahang fotókon, Fanni már sokat volt otthon. Mivel nyár volt, így nyaralni is elmentek T-vel, így sajnos gyakran csak elektronikus úton vagy telefonon tudtuk tartani a kapcsolatot egymással. Meglátogattuk őket D-vel mikor mi is Balatonon voltunk nyaralni, és öröm volt nézni F-et. Hogy milyen szép kismama. Persze még akkor is gyakran dobta ki a taccsot, de az arca kisimult volt, a szemei pedig boldogok. 



Ezután már nem jött vissza igazán dolgozni, csak addig, amíg elrendezte a dolgait. Nagyon hiányzik a jelenléte, aranyos lány, jó barátnő, piszkálódós humorral. Amikor beszélgetünk, úgy érzem, őszintén el tudja nekem mesélni azt aminek örül és amitől kicsit bánatos is. Nem vagyok topon kismama és baba kérdésekben, de igyekszem jókedvre deríteni ha arra van szüksége, és próbálom bátorítani amikor bármi kételye támad. 

Jelenleg a babaszoba projekten dolgoznak, és a vattacukorszínű fal című fejezetet már kipipálták. Mivel F nagyon szereti a visszafogott, ám különleges lakberendezési tárgyakat, így a Glamour napokon most is benéztünk a H&M Home-ba, hátha rátalálunk a legszebb nyuszis fogasra a világon. Vicces volt F-et nagy pocakkal látni, hiszen már régen mászkáltunk így együtt. Persze még a villamoson is beharangoztam a kérdezősködő embereknek hogy nem egy, hanem két baba lesz, hiszen annyira különleges számomra, hogy teljesen természetes úton rögtön két kis csoda is közeledik a 9. hónap felé. Azóta az is kiderült, hogy lányok lesznek. T pedig alig várja már, hogy a három csaj benépesítse a lakásukat. 

Egy dolgot nagyon fontosnak tartok még elmondani. Csak most tanultam meg. Egy kismamától azt várja az ember hogy mindig legyen boldog, vidám és szuperlelkes. Azonban annyi változással jár a terhesség, hogy bizony meg szabadna engednünk neki, hogy néha tanácstalan, ijedt vagy dühös legyen. Nem a hormonok miatt. Azért, hogy ne érezze folyton az elvárásokat maga körül, ne érezze azt, hogy azoknak folyton meg kell felelnie. Néha ne kelljen A BOLDOG IKERTERHES KISMAMÁNAK LENNIE. Lehessen egy kicsit újra feleség, barátnő, nővér, húg, Disney hercegnő, Deichmann kutató, mindenféle törzsvásárló, könyvtáros, kontyos fotóalany, megértő kutyakajavásárló társ, rafkós turimester, terméktesztelő, ebay népszerűsítő, ügyeletes optimista, parodista, stand up comedy-s, pasztellszínreklám, blogger vagy shoppingkirálynő is.


Ha Fanni szájából szeretnéd hallani a sztorit, ERRE kattintva megteheted!





Címkék: