Kincset a kicsiknek

Napi Kincsek Tárháza személyes blog és a facebookon működő Karácsony imádók oldala  közös akcióba kezd idén, ez pedig nem más, mint egy véletlenszerűen, előzetes szervezés, munka, kapcsolat nélkül kiválasztott intézmény gyermekeinek megajándékozása karácsonykor. Röviden ennyi. Ha többet is szeretnél megtudni az akcióról, olvass kérlek tovább, mert szeretnénk, ha te is segítenél nekünk.



Kedves Olvasó!

Soha nem volt titok, hogy a családomban van, akit az állam nevelt fel, és van olyan is, akit örökbe fogadtak. A nagymamám a szülei halálát követően állami gondozásba került, és onnan ment férjhez a nagypapámhoz. Jól emlékszik kisebb koráról az "intézetis" évekre, gyerekkorunkban sokat mesélt róla. Nekünk ez természetes volt. A nagybátyám és a felesége pedig a két kis unokatestvéremet egy kisgyermek otthonból fogadta örökbe néhány évvel ezelőtt. Mivel mindig karácsony imádó voltam, szerettem volna idén valami szuper dolgot kitalálni, amivel hasznos lehetek,  ezért elhatároztam, hogy felkeresek egy gyermekotthont vagy csecsemőotthont és megszervezem, hogy az ott élő gyerekek SAJÁT ajándékot kapjanak karácsonyra. Megkerestem az ötletemmel a Karácsony imádók oldalának szerkesztőjét, Melindát, hogy csatlakozzon az akciómhoz. Ő ezt jó szívvel vállalta. 

A nágocsi Árvácska Anya és Csecsemőotthonra esett a választásom, amit a  következőképpen fedeztem fel.

Szerettem volna, ha olyan Intézmény kerül a fókuszba, amiről még soha nem hallottam. Karácsonykor ajándékot nem csak kapni, de adni is nagyon jó, a legjobb érzés, ha olyan gyerekeknek gyűjtök meglepetést, akiket teljesen véletlenszerűen választok ki. Így igazságos. Mindenképpen vidéki Otthont kerestem, viszonylag eldugott helyen. Mikor rátaláltam a Nágocs községben lévő anya és csecsemőotthonra, rögtön azt gondoltam, hogy tökéletes választás lesznek. Az Intézmény célja a válsághelyzetbe jutott anyák és gyermekeik megkülönböztetés nélküli ellátása, gondozása, képviselete. Az Otthon vezetője, Nagy Csabáné és a munkatársai, megkeresésemkor nagyon kedvesen fogadtak, és elmondták, hogy jó szívvel fogadják az ott élő gyermekek számára az ajándékokat. Nem szeretném elbízni magam, nem is reménykedem abban, hogy az általam meghirdetett akció nagyobb lesz annál, mint amit remélni merek, de nektek megsúgom: kb 20-25 gyermeknek gyűjtünk, nem többnek. Ha sikerül karácsonyig mindegyiküknek egy mini csomagot összeállítani, már akkor is olyan boldog leszek, mint még soha karácsonykor. Mert idén nem csak magamnak és a családomnak turbóznám fel az ünnepeket, de teljesen ismeretlen, soha nem látott kicsi gyermekeknek is. 



Amit az Intézmény egyik munkatársa elmondott magukról, most tolmácsolom felétek is. Az Otthonban nem csak csecsemők és anyák vannak, hanem óvodás- és kisiskolás korú gyermekek is. Mindegyikük nagyon örülne annak, ha olyan ajándékot kapna, amivel nem csak az Otthonban játszhat, hanem ha esetleg máshova költözik az édesanyjával, ott is. Ezért sok apróságra lenne szükség, hogy a dolgozók saját belátásuk szerint szét tudják válogatni saját személyes kis csomagokba az általunk küldött meglepetéseket. Nem új dolgokról van szó, nem is kérek senkit arra, hogy rohamozza meg a játékboltokat és iszonyatosan drága ajándékokat adjon idegen gyerekeknek. Pontosan tudom milyen, amikor a Deák téren nem hagynak élni sem azok az álldogáló gyűjtögetők, akik a kezedbe dugnak valami képeslapot vagy könyvjelzőt, megállítanak, és nem hagynak addig szabadulni, amíg egy számodra ismeretlen gyermeknek nem adsz pénzt a műtétjére. Sajnos mindig kételkedem ennek a hitelességében, ezért sosem adok pénzt. Az Árvácska viszont egy létező Intézmény, utána tudsz olvasni az interneten, felhívhatod a vezetőt is, hogy tényleg hozzájuk szeretném-e juttatni az ajándékokat.

Néhány tipp, hogy minek is örülnének a gyerekek:
-mesekönyv
-színező
- színes ceruza, zsírkréta, filctoll
- gyurma
-baba, Barbie baba
-plüssállatok
-kisautók
-kirakók
- csecsemőknek való fejlesztő játékok
-esetleg édesség

Ha van otthon olyan gyermekjáték, amit a saját gyermeked/rokonok gyereke/szomszédok már nem használnak, és  szívesen odaadnád egy Otthonban élő kisgyermeknek, kérlek tedd bele egy kisebb dobozba, vagy borítékba, és küld el a 8674 Nágocs, Dózsa Gy.u. 27 címre, ahol az Intézmény található. Igen, tudom, hogy a postaköltséget neked kell kifizetni, de ha esetleg megkérsz egy-két munkatársat, barátot, barátnőt, hogy adjon bele valamennyit, akkor máris közösen ajándékozzátok meg a kicsiket. Remélem, hogy ennyi belefér. Ha mégsem, köszönöm, hogy megpróbáltad. Szeretném hangsúlyozni, hogy a Napi Kincsek Tárháza és a Karácsony imádók oldala az akciót csupán önszorgalomból szervezi, így a hiányosságokért, pontatlanságokért szíves elnézéseteket kérjük. 

El szeretném érni azt, hogy egymás számára teljesen idegen emberek, akiket csak az adni vágyás, a karácsony szeretete köt össze, képesek legyenek együtt ezeknek a kis gyerekeknek saját karácsonyt ajándékozni.

Ha követsz a facebookon, vagy a blogon, bővebb infókért is megkereshetsz ITT és ITT, nagyon szívesen válaszolok. Ha lefotózod a saját kis csomagodat, és elküldöd nekem üzenetben, akkor kiteszem a kép alá, így együtt figyelhetjük, hogyan halad az akciónk! Kapd fel a mikulássapkádat és a koboldcsizmádat, ha a garázst fogod átkutatni a lehetséges ajándékokért, szerelkezz fel pókirtó eszközökkel és induljon a gyűjtögetés!

Köszönöm ha segítesz:

Eszti
Napi Kincsek Tárháza


Címkék: