A Plázs Siófok megnyitja kapuit - Részletes beszámoló a sajtótájékoztatóról

Az Éjjel-Nappal Balaton oldal képviseletében 2016. június 17-én lehetőségem volt részt venni a Plázs Siófok sajtótájékoztatóján, majd az azt követő idegenvezetésen és fogadáson.

Nagyon vártam a programot, hiszen nem minden nap adódik olyan alkalom, hogy az általam olyan nagyon szeretett Siófok egyik legtrendibb helyszínén a nyaralók és a strandolók előtt megtekinthetek egy ilyen nívós helyet. Szerencsére számos meglepetésről és újdonságról számolhatok be nektek!


A Plázs bizonyára senki előtt nem ismeretlen terület, ám korábban más név alatt emlegettük a siófoki nagystrandot. Coke Club, Coca Cola Beach House…ugye így már ismerős? Nos, egy teljesen új ruhába öltöztetett strand várja idén az ide látogatókat, ez már az első pillanatban látszott. Beljebb lépve tátva maradt a szám, és valószínűleg ti is így jártok majd.

A sajtótájékoztatón Balogh Esperes Ákos, a Sláger Rádió egykori munkatársa köszöntötte az összegyűlteket. Witzmann Mihály országgyűlési képviselő elmondta, hogy egy roppant sikeres együttműködés és összefogás eredménye a Plázs, és a továbbiakra nézve rendkívül fontosnak tartja, hogy ez az együttműködés még jobban kibontakozzon a turizmus felvirágoztatása érdekében. A képviselő úr kérte, hogy vigyük jó hírét a Balatonnak, hiszen egyre népszerűbb a nyaralók és az ide látogatók körében. Ebben meglátása szerint mind az önkormányzatnak, mind a civil szférának igen komoly szerepe van.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere elmondta, hogy nagy reményei vannak a Plázzsal kapcsolatban. Ez egy olyan igényes VIP szolgáltatás, ami lehetőséget ad a bulizásra és a családi programokra egyaránt. Lengyel Róbert kiemelte, hogy a városnak nincs szüksége a buliturizmusra, így igyekeznek színvonalas rendezvényekkel várni az ide látogatókat. Ő maga is részt vesz majd alkalmanként az eseményeken.




A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke, Hegyi Károly azzal kezdte beszámolóját, hogy a Plázs az igényesebb turistákat célozza meg, akiket trendi programokkal és rengeteg újdonsággal szeretnének megörvendeztetni. A rendezett környezet, a fehér, tengerpartot idéző homok remélhetőleg a külföldi vendégeket is ide vonzza majd. Nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra is, melyet modern eszközökkel kívánnak megvalósítani. A strand programjainak hirdetése, reklámja igen fontos- emelte ki Hegyi Károly.

Barna Katalin, a Plázs képviseletében elmondta, hogy a 10.000 m2-es alapterületű Plázs a balatoni nyár szimbóluma, mely magába foglalja a strandolást, a napozást, naplemente nézést, és a koncerteket is. A korábbi nagystrand Plázs Siófok néven éled újjá, mely közel három és fél hónapon keresztül, rengeteg munka árán készült el. A 2000 m2-es homokos strandot megtartották, emellett pihenhetünk még az 520 négyzetméteres stégen vagy 500 négyzetméteres teraszon, melyhez medence is tartozik. A korábbi raktárakból, öltözőkből színes épületeket varázsoltak, melyek ezután vendéglátóhelyként működnek majd. Egy remek kezdeményezésnek köszönhetően a strandon könyvtár is helyet kap. Egy hatalmas fehér Baywatch torony áll a parthoz közel, melyet a nyilvánvaló funkciója mellett sportprogramok levezénylésére is lehet majd használni.




A modern technikának köszönhetően a hatalmas kivetítőkön figyelemmel lehet majd kísérni az EB mérkőzéseit, valamint az Olimpiát. A strandon a hagyományos mellett, egy street food büfé is lesz, valamint egy pizzéria, ahol remek tésztaételeket, mediterrán fogásokat kóstolhatunk majd. A jótékonyság is helyet kap a szervezésnek köszönhetően, amivel a siófoki kórház gyermekosztályát támogatják majd.

Sólyom Ádám elmondta, hogy idén egy 200 m2-es kültéri fitnesz is várja a sportolni, mozogni vágyókat. A street workout pálya mellett ki lehet próbálni a magyarul csak „állva evezős szörfnek” nevezett sportot is. Ingyenes jóga, crossfit és TRX is lesz, emellett nagyobb sportrendezvényeket is szerveznek, világsztárok részvételével. Augusztusban például egy Break Dance fesztivál várja az ide látogatókat, nagy showelemekkel.

A Plázson az esték is igen változatos programokkal várják a turistákat. Az első koncertet a WellHello adja majd, de a Halott pénz, a Hooligans, Rúzsa Magdi, a Kozmix, a TNT és Demjén Ferenc is fellép majd.

Az idei év nagy újdonságát, a hordozható dizájn-széfet, a Beachegg-et is megnézhettük közelről, ami csúcstechnológiával védi a strandon az értékeinket. A tojásban beépített mozgásérzékelő szenzor és GPS van, amit a strandon dolgozó őr egy térképes applikáción követ nyomon.



A sajtótájékoztató végén a szervezők egy fogadáson, a hűsítők mellett megvendégeltek minket saslikkal, rántott hekkel, brokkolival és karfiollal, salátákkal, és palacsintával. Még ajándékkal is kedveskedtek nekünk. Ezt követően körbevezettek bennünket a Plázs területén, ahol minden újdonságot megtekinthettünk közelről. Még az utolsó napon is számos munkás azon dolgozott, hogy minden a helyére kerüljön, mire megérkeznek a nyitásra a látogatók.

A Plázson 200 nyugágy, 100 napernyő, rengeteg matrac és számos büfé várja a strandolni, szórakozni vágyókat. A sajtótájékoztatón mindent az újdonság, a trendi egyediség szele lengett körbe. A nyugágyakon, székeken még nem ült senki, még nincs semminek napolaj illata és makulátlan állapotban vannak a hatalmas matracok is. Biztos vagyok benne, hogy a Siófokra látogatók találnak maguknak valami izgalmas programot a Plázson, és hírét viszik a helynek. Én mindenesetre elmegyek a WellHello koncertre, és meglesem, hogy hogyan néz ki a Plázs, amikor használatba veszik. A beszámolómat rövidesen erről is olvashatjátok majd!

Címkék: