Próbáld ki azonnal a fantasztikus kemencés gyrost Siófokon!

Az elmúlt években, hazánkban nagyon divatos étel lett a gyros, ami hamar felvette a versenyt a korábban igen népszerű hamburgerekkel és hotdogokkal. Minden sarkon kaphatunk már rendkívül kedvező áron, különféle variációkban, egyedi ízesítésekkel ebből a szuper görög ételből. Lássuk, hogy a Balaton partján hol kell megkóstolnod, hogy mindenképpen valódi élményhez juss!


A hétvégén ismét ellátogattunk Siófokon a Mustafa Gyros Étterembe, ahol már tavaly is több alkalommal jártunk. A hely a Mártírok útja 9. szám alatt, a móló felé menet, Siófok központjában található. Egy hatalmas, színes villogó tábla segíti a tájékozódást, így szinte lehetetlen elkerülni az éttermet.

Már tavaly is szimpatikus volt számomra, hogy egy nagyhangú, nagyon közvetlen pincér srác folyamatosan a járókelők között mászkál, és invitálja az embereket az étterembe. Egyáltalán nem idegesítő a stílusa (mint ahogy azt sok árusnál érezhetjük), inkább nagyon kedvesen vicces és végtelenül szórakoztató. A gyerekek fejére Mustafa koronát is hajtogat másodpercek töredéke alatt.

A Mustafánál a kemencés gyros igazi különlegesség, olyan étel, aminél én sem gondolom meg többször, hogy mást választok. Teljesen friss alapanyagokból készített, gusztusosan összeállított finomság. A pita mindig nagyon friss, magvas, a szósz íze nem üti a többi fűszert, hanem inkább kiemeli azokat. A hús nagyon omlós, a saláta roppanós, a feta kellemesen sós benne. Amikor beleharapsz, olyan, mintha a mennyországban falatoznál. Kapható kisebb gyrosos box is, sült krumplival, mely a gyerekeknek tökéletes választás lehet.


A gyros csomagolása nagyon praktikus, papírdobozos, így a kikötőben sétálgatva is kényelmes elfogyaszthatjuk. A felszolgálók és a pult mögött álló szakácsok mindannyian nagyon fürgék és kedvesek, a kiszolgálás gyors, az étterem maga igen színvonalas. Számos más ételt is készítenek, mi azonban mindig a kemencés gyrost választjuk, mert annyira szeretjük, hogy nem szeretnénk elmulasztani egyetlen lehetőséget sem.

Ha Siófokon jártok, ki ne hagyjátok a Mustafát, de vigyázzatok, függőséget okoz!

Címkék: