A Halott Pénz felrobbantotta szombaton a Plázs színpadát

Az idei strandszezon a Siófokon élők és az ide látogatók számára egyaránt sok meglepetést tartogat annak köszönhetően, hogy a Plázs Siófok megnyitotta kapuit az Aranyparton. A szervezők egész nyáron koncertekkel várják a szórakozni vágyókat. Ennek a sorozatnak a második állomásán, a Halott Pénz koncertjén ismét alkalmam volt sajtósként részt venni.


Nagyon vártam a Halott Pénz koncertjét, hiszen hihetetlenül népszerűek most a srácok. A rádiók naponta többször lejátsszák a számaikat, a szórakozóhelyeken teli torokból kiabálva éneklik az emberek a „Darabokra törted a szívem” vagy éppen a „Helló Lányok” slágerek sorait. Nincs mese, olyan közkedveltek, hogy számos fesztivál és népszerű, több ezres tömegeket megmozgató rendezvény vastag betűvel kiemelt vendégei. A Plázs Siófok véleményem szerint igen szerencsés és leleményes, hogy július első szombat estéjére megkaparintotta őket magának.

A Plázsra immár harmadik alkalommal érkeztem úgy, hogy maximálisan elégedett voltam mindennel. A bejáratnál, ahogyan a WellHello koncert előtt is, átestünk egy biztonsági ellenőrzésen. A táskámba belepillantott egy hatalmasra nőtt biztonsági őr (és végig is csipogtatott), aki igen barátságosan és udvariasan tette mindezt. A Plázs nyitásáról olvastam ugyan néhány negatív kritikát, már ami a biztonsági őrök és a hostessek munkáját illeti, ezekkel azonban nem értek egyet, tapasztalatom szerint a személyzet minden tagja igyekezett biztosítani a vendégek maximális kényelmét, a lehető legudvariasabb módon.


Éppen a naplementére érkeztünk az Aranypartra, és örömmel tapasztaltuk, hogy sokan a vízben álldogálva gyönyörködtek a lemenő nap fényétől színes égboltban. A Halott Pénz leglelkesebb rajongói már jóval a kezdés előtt a színpad előtt sorakoztak, az EB követőit pedig sikerült megfogni azzal, hogy egy kivetítőn figyelemmel lehetett kísérni a német és az olasz válogatott küzdelmét, mindezt a koncert közben a háttérből is.

A korábbi koncerthez hasonlóan ismét a VIP teraszon szórakozhattunk, aminek a bejáratánál egy őr rendkívül szigorúan számolta az embereket, hiszen a teraszon a biztonsági előírások miatt maximum 70 fő tartózkodhat. Mivel hamar érkeztünk, ezért remek helyen, a terasz korlátjánál álldogálva hallgathattuk végig a Halott Pénzt. Az együttes igazán odafigyelt a bulizók igényeire, az énekesek olyan profin pörgették fel a hangulatot, hogy alig lehetett velük tartani a lépést. Az énekhangokról mindenképpen szó kell, hogy essen, hiszen ritka az, amikor egy ilyen hosszú élő koncerten nagyítóval sem lehet hibát találni a minőségen. A fiúk minden ismertebb számot eljátszottak, emellett pedig régebbi számokkal is bővítették a repertoárt, az őket kedvelő közönség nem kis örömére.



A koncertet ugyanolyan arányban hallgatták a kiskamaszok, mint a harmincas vagy akár a hatvanas korosztály képviselői. Nagyon jó volt látni, ahogy az anyukák a lányaikkal együtt buliztak, és énekelték, hogy „Valami van a levegőben”. Mellettünk a teraszon két kislány végig ismerte és énekelte az összes szöveget, még az igen pikáns részeket is. A színpad előtt táncoló tömeg tombolt, sokan mezítláb buliztak a homokban, és hangosan ordították a dalok szövegét az igen meleg siófoki éjszakába.

A víz közelsége mit sem segített a még este kilenckor is érezhető gyilkos melegen, azonban a VIP karszalagért járó ajándék italkuponnal szerzett jéghideg limonádé és a vodkaszóda hatalmas felüdülést jelentett.


A Halott Pénz pedig talán nem is hozhatta volna jobban lendületbe a tömeget, ennek köszönhetően még a hazafele vezető úton is az ő számaikat dúdoltuk, a közeledő vihart kísérő hatalmas villámok kíséretében. Külön köszönet jár a szervezőknek, profi munkájuknak köszönhetően ismét megajándékoztak minket egy fantasztikus nyári élménnyel. Nem kérdés, a Plázs Siófok ismét olyan rendezvénnyel várta a látogatóit, mely várakozáson felülire sikeredett. Ha a WellHello megadta a kezdő lendületet az Aranypart legtrendibb helyének, akkor bizony a Halott Pénz felrobbantotta mind a Plázst, mind pedig a tinik szívét.

Címkék: