Járd körbe a Balatont! A második állomás: Siófok

Partyarcok, zene, dübörgés, pasik, csajok, világító óriáskerék, koncertek, trendi éttermek, bulik, hajózás, árusok, csillogó bikinik, rózsakertek, Aranypart, Ezüstpart, bulihajó, vízibicikli, Víztorony, véget nem érő vízpart, tömeg, 1 óra Pestről vonattal. Siófok.


A körutunk második állomása a Balaton egyik legnépszerűbb, legpezsgőbb városa volt. Napokig tudnám sorolni, hogy mit szeretek Siófokban.

Balatonvilágos után úgy döntöttünk, hogy a vízpart menti utcákon autóztunk Siófok felé, hiszen sokkal hangulatosabb, mint a főút. Az összes nyári sláger, ami a Balatonhoz kötődik, mind arról szól, hogy mekkora feeling a tó mellett csigatempóban autókázni, figyelni a hullámokat, az úszógumi árusokat, a lángosos bódékat és közben élvezni a víz jellegzetes „nyaralásos illatát”. Ez az illat mindenkinek bekúszik az orrába az első balatoni nyaralásakor, és utána már akkor sem lehet elfelejteni, ha az ember próbálja.

A településre érve, a központban letettük az autónkat és egyenesen a kikötő felé vettük az irányt. A kisebb-nagyobb kirándulóhajók mind arra vártak, hogy a turisták megszállják őket, és tegyenek egy kört velük a tó közepén. Rengeteg fotót készítettem az Aranyparton, miközben végigsétáltunk a víz mellett. Délelőtt még nem volt olyan nagyon meleg, így nagyon kellemes volt üldögélni a harmatos fűben, és számolgatni a kis pofátlan hattyúkat és kacsákat.




Végigjártuk a nagyobb sétálóutcákat, megcsodáltuk az éttermek sokszínűségét és a fagyizók hatalmas választékát. Mivel minden évben több napot töltünk ebben a városkában, így sok helyet már régi ismerősként köszöntöttünk, ám mivel mindig nyílnak új árusok, büfék, általában kipróbálunk néhányat közülük. Maga az Aranypart és Siófok központja is nagyon hangulatos, ám mi inkább Balatonszéplaknak vagyunk elkötelezett rajongói. Itt nyugodtabban tudunk pancsolni napközben, de este könnyedén átsétálhatunk egy koncertre, eseményre, vagy akár hajókázni.

A körúton bár fürdeni sajnos, nem tudtunk, de beleálltunk a vízbe, és élveztük a hűsítő hullámokat. Begyűjtöttünk néhány szórólapot is, hogy nagyjából tudjuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ha hajókázni szeretnénk. Nem okozott meglepetést az, hogy milyen rendszeresen indulnak járatok, különféle céllal és témával, nagyon vidám volt látni, hogy a gyerekek miatt kalózhajók is közlekednek, amikből ágyúval még „lőni” is lehet.

Balatonvilágos után, merőben más élményeket szereztünk Siófokon, de talán ez a legszebb a körútban. Minden település egyedi, így sosem kell unatkoznunk, bárhol is vagyunk. Tartsatok velem a következő állomásra is, ami a romantikus és lenyűgöző Balatonföldvár lesz!

Címkék: