R. esküvője - Az őrület indul

Mivel nagyon szeretem az esküvőket, ezért rengeteg esküvői magazinom van otthon, pontosan tudom mindig mi az aktuális trend a lagzikon és hogy melyik típusú menyasszonyi ruha milyen testalkatú nőknek áll jól. Imádom a különféle menyasszonyi csokrok színeit, az egyedi meghívókat és a kis koszorúslányokat. És most végre első sorból figyelhetem egy kedves munkatársam esküvőjének előkészületeit.


Már egyszer írtam esküvői témájú bejegyzést ITT, de muszáj megint elkövetnem ezt a merényletet ellenetek. Annyira sokszor néztem már esküvős videókat, hogy viszonylag sok ötletet be tudtam zsebelni, és rengeteg abszurd, vicces, felesleges dologgal találkoztam. Tetszenek a vidám ruhák, akár azok is, amik nem teljesen fehérek. Feleslegesnek tartom a gyémánt kövekre hajazó, álkristályokkal kirakott lovaskocsikat, a békatalpas, búvárruhás szertartásokat azoknál, akiknek valójában semmi köze a vízhez és a több tízezer Forint/fős lánybúcsúztatókat, ahol kénytelen vagy kifizetni a polgárpukkasztó "kötelező elemeket", ha azt akarod, hogy a menyasszony boldog legyen. Úgy gondolom, hogy lehet olyan esküvőt szervezni, ami nívós (vagy apró rafinált megoldásokkal azt a hatást kelti), ugyanakkor ízléses, és valóban a jegyespárról szól. Csak nem szabad hagyni, hogy elszaladjon velünk a ló.

Egy tündéri munkatársam, R. éppen az esküvőjére készül. Jövő nyáron lesz, de persze már most megkezdték a szervezést, nagy-nagy örömömre. R. szolid, visszafogott pasztell külseje vidám, humoros és huncut belsőt takar, mindig meg tud nevettetni, és amikor az én optimizmusom hanyatlóban van, akkor az biztos, hogy neki még van energiaraktára valahol egy titkos helyen. Az a típusú nő, akiről már első látásra megmondanátok, hogy elegáns/romantikus esküvő illik hozzá. 

Nagy szerencse, hogy R.-nek nagy százalékban délután és este vannak ügyfelei, így reggelenként be tud számolni a legújabb ruhapróbáról, esküvői kiállításról vagy csokor-ötletről. Tagja mindenféle esküvős csoportnak a facebookon, így értesül mindenféle akcióról, újdonságról. Manapság már annyi mindent meg lehet vásárolni másodkézből olcsóbban, hogy ha az ember türelmes, szuper dolgokat begyűjthet potom áron. Egy alkalommal végighallgattuk a bevonulózene jelöltjeit, amiket gondosan tárol egy pendrive-on az összes esküvős ötletével együtt. Jelenleg a tökéletes ruha megtalálása a cél, ami igen nehéz feladat. R. uszályos ruhát szeretne, nem túl nagy szoknyával, szív alakú kivágással. Nem lehetetlen rátalálni, de annyi átlagosan szép ruha van jelenleg a piacon, hogy alaposan meg kell dolgozni azért, hogy az ember rátaláljon a részleteiben is tökéletes darabra. A "Mondj igent a ruhára" című amerikai műsor abszolút megelevenedik előttem, amikor R elmeséli a ruhapróbákat (szinte már látom őt a műsorban). A ruhákat sorra viszik hozzá, mindegyiket felpróbálja, de még nem tud igent mondani, mert a tökéletes még nem sétált elé. Randy, a műsor munkatársa tuti tudna R.-nek segíteni, de ő sajnos tényleg csak Amerikában (és a gondolataimban) van...




Legalább annyira beleélem magam ezekbe a történetekbe, mint ő, sőt, talán kevés olyan ember van, aki nálam jobban vele tud örülni az apró sikereknek, szív alakú dekoltázsoknak, csipkés uszályoknak. Látom magam előtt az egész ceremóniát, mert R. nagyjából olyan dolgokra vágyik, mint én (kivéve a magassarkú menyasszonyi cipőt, amit én biztosan nem fogok felvenni). Csodaszép, finom díszek, természetes kisugárzás, igazi NAGY NAP. Az, aki mindennek tud örülni, meg fogja találni mindenben a legszebbet és leginkább hozzá valót. Szükség van persze jó ötletekre és kreativitásra is, de ez ebben az esetben eleve adott. 

Azért írom le mindezt, mert ez a téma maximálisan leköt minket, ha egyszer belekezdünk. És ezt imádom (mert szuper dolog egy esküvőbolonddal témázgatni, hiszen pontosan tudja mikor mire gondolsz). Szeretem ha valaki ilyen izgalmas személyiség, szereti az életet színesen, vidáman és kreatívan élni, minden nehézséggel és árnyoldallal együtt...igen nehéz...Mivel még sok feladatot kell megoldani/megszervezni/legyűrni/kipipálni a lakodalomig (helyszín, meghívók, pontos smink, étterem, zene, stb.), nyilván lesz bőven alkalmunk reggelenként végigvenni a lehetőségeket, vészterveket. Izgatottan várom, milyen cuki, szép, vagy ötletes megoldások születnek majd, remélem azokat is elmeséli nekem. Jó dolog látni az örömét, és az izgatottságát. Ez a mai Napi Kincsem. Ki tudja, talán még el is lesek néhány trükköt.



Címkék: